perjantai 8. heinäkuuta 2016

Kesäilyä

Arki pennun kanssa on rullaillut varsin mukavasti. Kakara on oppinut varsin hienosti tavoille perusjutuissa, kuten että ruokakupille odotetaan lupaa ja ovista ei rynnätä suin päin ulos, jne. Tottiksen alkeita ollaan harjoiteltu myös ihan sillä tasolla, että ollaan opeteltu erottelemaan istu-maahan-seiso -käskyjä, seuraamista ja perusasennon paikkaa.

Nyt kesä-heinäkuun taitteessa meillä aloi myös ohjattu tottelevaisuuskurssi, jossa toki edetään pennun ehdoilla. Jo pari ensimmäistä kertaa on kuitenkin herättänyt meikäläisen huomaamaan että hei, tämähän on aika pätevä pieni eläin ja sitä voi kyllä jo leikin varjolla haastaa tekemään vaikka mitä. Iso noutokapulakin nousi tuosta noin vain! Ei minulla vaan aiemmin ole ollut koiraa, joka jo kolmikuisena on näin intoa täynnä tekemässä asioita ohjaajan kanssa. Miten sitä odottaakaan jo innolla kaikkia tulevia koitoksia kakaran kanssa..


Muutoin ollaankin sitten paljon vain oltu ja ulkoiltu. Hallan treenit on nyt jäänyt vähän vähemmälle, muutamia rally-kuvioita ollaan käyty tekemässä. Sitä ottaa selvästi välillä vähän koville pennun loppumaton energia, josta iso osa keskittyy Halla-paran karvoissa roikkumiseen. Viime viikonlopun miniloma tekikin sille ihan hyvää, kun  omistajat lähtivät Kuopioon humputelemaan ja Niilo ja kissat laitettiin hoitoon  (leikkitäti Vea oli pitänyt Niilosta huolta), Hallan päästessä mukaan ihan yksin.


Eilen piipahdin koirien kanssa myös Satakunnan puolella, kun kävin allekirjoittelemassa vuokrasopparia elokuista työkeikkaa varten. Hallalle Pyhäjärven maisemat olivat tutut jo viime vuodelta, tänä vuonna pääsee sitten Niilokin reissaamaan mamman töiden perässä...

Älykäs eläin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti